stofhuizen

Wij werken alleen met de beste materialen. Onze stoffen komen van de meest gerenommeerde weverijen in Italië en het Verenigd Koninkrijk. Luxe wol kwaliteiten voor zakelijke kleding, wol met mohair of zijdemixen voor feestelijke gelegenheden en zachte katoenen voor de beste overhemdstoffen. Een aantal van onze stofhuizen zijn:

  • Loro Piana
  • Drago
  • Vitale Barberis Canonico
  • Ariston
  • Thomas Mason
  • Dugdale

Loro Piana

Loro Piana is in 1924 in Trivero opgericht door Pietro Loro Piana. Trivero staat al decennia bekend om de daar gedreven textielproductie. De familie Loro Piana begon al vroeg met het verhandelen van wollen stoffen. Loro Piana heeft zich altijd gespecialiseerd in het topsegment als het gaat om wollen en cashmere stoffen. Bij Nassau zijn we al jaren groot fan van hun stoffen en werken we er met veel plezier mee. Ieder seizoen komen er weer prachtige stoffen bij doordat Loro Piana ook de technologische ontwikkelingen op het gebied van textiel goed in de gaten houdt.


Sinds 2013 is Loro Piana onderdeel van moederconcern LVMH uit Parijs, maar ze zijn nog altijd nauw betrokken bij het bedrijf. Ieder jaar gaan ze weer met trots opzoek naar de meest fijne en zeldzame stoffen zoals cashmere van babygeiten uit China en Mongolië, Vicuña uit het Zuid Amerikaanse Andes gebergte en de fijnste merino wol uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Drago

Voor Drago begon het weven van hun prachtige doeken pas in 1973. Daarmee zijn zij de jongste ‘mill’ in Biella. Drago weeft in twee fabrieken, namelijk in Lessona en Verrone, beide gelegen aan de voet van de zuidelijke Alpen.

Drago was voordat ze begonnen met weven al erg goed in wat ze deden, namelijk het maken van garens voor gerenommeerde stoffenhuizen zoals Zegna en Loro Piana.

Kernwaarde voor Drago is het in acht nemen van de Italiaanse traditie op een moderne en innovatieve manier. In januari 2021 hebben wij als Nassau Drago bezocht en live kunnen zien wat voor ambacht er achter deze stoffen schuilgaat.

Bij Nassau zijn we met name fan van de S130 collectie, de ‘Bluefeel 2’ bunch voor jasjes en de ieder jaar weer mooiere seizoenscollectie.

Vitale Barberis Canonico

Sinds 1663 is Vitale Barberis Canonico al actief als wever van pakken en jasjes stoffen. Daarmee is het de oudste wever van Italië. Het bedrijf is momenteel in handen van de 13egeneratie en heeft zich door de jaren sterk ontwikkeld tot een wever waarbij continue de nieuwste technologie wordt toegepast. Vitale Barberis Canonico is ook op het gebied van sustainability een leidende wever in Italië. Bij Nassau zijn we met name gecharmeerd van hun pakkenstoffen. De S110 scheerwol, ideaal voor het businesspak is ongeëvenaard. Daarnaast zijn de nieuwe wol-stretch kwaliteiten ook erg fijn om te dragen en vooral hierin zie je de ontwikkelingsdrang van VBC.

Ariston

In hartje Napels zit stoffenhuis Ariston al sinds 1920 van waaruit het geleid wordt door de familie Imperato. De familie Imperato bezit en leidt ook vandaag de dag het bedrijf Ariston. Hoewel Ariston zelf geen stoffen weeft, maar dit uitbesteed, zijn zij toch één van de meest toonaangevende stoffenhuizen van Italië. Dit komt doordat zij de Napolitaanse stijl perfect weten te vertalen naar hun stoffencollecties. Met name de stoffen in pasteltinten, ‘checks and stripes’ en de ‘brushed cottons’ zijn fantastisch om te dragen.

Thomas Mason / Albini Group

Voor onze shirts gebruiken wij bijna uitsluitend de shirtstoffen van Thomas Mason. Thomas Mason zet al twee eeuwen de standaard op het gebied van luxe shirtstoffen. Het van origine Britse stoffenhuis staat bekend om hun exclusieve katoenvezels. Met name hun Egyptische katoenen doeken en de ‘Sea Island Cottons’ vallen wereldwijd goed in de smaak. Sinds 1992 is Thomas Mason als merk onderdeel van de Albini Group uit Italië. Albini is een verzameling shirtstoffen bedrijven in het absolute topsegment. De meest exclusieve lijn van Thomas Mason is de ‘David John Anderson range’. Dit zijn garens met een garentelling van wel NE 240/2. Zachter en exclusiever wordt het niet. Deze doeken gecombineerd met onze manier van ’soft tailoring’ zal resulteren in uw meest fijne shirt ooit. Ervaren?

Dugdale

Naast de vele Italiaanse stoffenhuizen maken we af en toe ook graag gebruik van de meer traditionele Engelse wevers. Één van onze favorieten is Dugdale. Dugdale is in 1896 opgericht in Huddersfield, dé stad wat betreft Engels textielwevers. Dugdale is een Engelse wever zoals je ‘m wellicht voorstelt, namelijk – stoffen geschikt voor het weer en klimaat in Engeland. De stoffen zijn veelal iets zwaarder in gewicht, droger en rustig qua kleurenpalet. Wanneer je de ‘heritage’ en de kwaliteit kan waarderen, dan is een ‘soft tailored’ Nassau jasje of pak in een Dugdale stof echt iets voor jou. We vertellen je er graag meer over in onze showroom.