Free delivery within the Netherlands

Maatwerk kleding

De filosofie van Nassau is gebaseerd op maatkleding. Wij geloven dat kleding op maat in combinatie met onze manier van styling jou van het mooiste en beste kledingstuk voorziet. Een maatpak of een op maat gemaakt jasje of broek zit en voelt simpelweg fijner dan ready-to-wear items.


De NASSAU-stijl wordt gekenmerkt door een unieke pasvorm te combineren met onze ‘soft tailoring’-aanpak van maatwerk. We werken niet met gevulde schouders, zwaar canvas of andere kenmerken die je comfort beperken. We werken met slechts één pasvorm en dat is die van jou.

Intelligent Essentials

Wij geloven in een uitgebalanceerde garderobe voor de moderne man die bestaat uit ‘intelligent essentials’. We kleden mannen voor de hele week; van maandag op kantoor tot een ontspannen weekendje weg. Welke intelligent essentials? Een blauwe hopsack blazer die je zowel zakelijk als privé kunt gebruiken. Verder natuurlijk de ‘classic’ witte en lichtblauwe overhemden op maat, maar ook een made-to-measure denim shirt mag niet ontbreken. Vanuit deze ‘intelligent essentials’ gedachte bouwen we samen met jou en natuurlijk naar jouw wens een garderobe op.

We denken dat een garderobe in een ingetogen kleurpalet de juiste keuze is. Door prachtige, natuurlijke materialen te combineren met verschillende constructies en afwerkingen, creëren we voor iedere klant een veelzijdige en flexibele garderobe.

Maatpak

Een goed maatpak is één van de key-items in een garderobe van de man. Met een op maat gemaakt pak kom je altijd goed voor de dag. Wat maakt een maatpak goed? Natuurlijk de juiste maten! Wanneer een pak niet voor jouw lichaam is gemaakt, zal het altijd ietwat onwennig en wellicht ook onprettig aanvoelen. Wij kijken tijdens de maatsessie naar alle maten en verhoudingen van jouw lichaam. Wij nemen vervolgens deze maten op en bepalen samen hoe het pak moet zitten. Wij stellen ondertussen gerichte vragen over jouw voorkeuren en zo komen we samen tot het ideale maatpak.

Afspraak voor een maatpak maken (Call to action nog te ontwerpen)

Voor een maatsessie voor een maatpak rekenen wij zo’n 90 minuten. Na het invullen van je gegevens contacten wij jou zo snel mogelijk om het e.e.a. alvast voor te bereiden.

Ervaring

Onze ervaring in maatkleding en kennis van de stoffen zorgen ervoor dat je bij ons de juiste items vindt, die bij jouw levensstijl passen. Wij hebben jarenlange ervaringen in het verkopen van maatkleding in de particuliere en zakelijke markt. Hierdoor hebben we ieder lichaamstype wel eens voorzien in de loop der jaren variërend van olympische sporters tot militairen of grote hotelketens en voetbalclubs. Inmiddels hebben wij ook een bepaalde kijk op het maatnemen waar we jou graag meer over vertellen en in mee nemen tijdens de eerste maatsessie.

Maatshirt

Een shirt op maat is net als een maatpak onmisbaar in een garderobe. Jouw unieke maat gecombineerd met de mooiste Italiaanse shirtstoffen maken samen het perfecte maatshirt. Wij zullen jouw adviseren op het gebied van boorden, manchetten, knopen en nog vele andere details. Wij produceren onze maatshirts in een Europees atelier met meer dan 40 jaar ervaring. Of het nu gaat om Egyptisch katoen, ‘traveller’ stoffen of linnen hemden, wij hebben dit gedurende het hele jaar op voorraad.

Jasje op maat

Bij Nassau zijn we enorm gecharmeerd van ‘losse’ jasjes op maat. Dus niet het jasje van je maatpak op een chino, jeans of pantalon. Stoffen voor jasjes zijn in de basis vaak anders dan een ‘pakstof’. Wat het onderscheid maakt is vaak de samenstelling van stof, het gewicht en het patroon. In de basis is een jasje op maat hedendaags meer gebruiksvriendelijker dan een maatpak en heb je meer keuze qua stoffen of patronen. We vertellen je graag over de ideale stoffen voor een jasje op maat zoals onze ‘hopsack’ kwaliteiten van Loro Piana en Drago of de cashmere stoffen van Cerruti. Contact ons voor advies qua stoffen voor een maatjasje op

Broek op maat

Draag je niet vaak een maatpak, maar wil je er toch op je best uitzien? Dan is een maat jasje in combinatie met een chino of pantalon op maat iets voor jou. Deze meer ‘business-smart’ look zorgt ervoor dat je er op je best uitziet. Bij Nassau maken wij chino’s op maat. Wij houden van een meer ‘dressed’ chino. Geen verwassen randen, oud ogende knopen, maar een mooie zijspanner, omslag en een luxe hoornen knoop. Hetzelfde geldt voor een broek of pantalon op maat. Luxe wol of wol/mohair kwaliteiten van de mooiste Italiaanse stoffenhuizen zorgen voor de perfecte broek op maat. Geen concessies op comfort en je persoonlijke voorkeuren vertalen in het ontwerp van de broek. Uiteraard op ons advies.

Overjas op maat

Vanzelfsprekend maken we bij Nassau ook een overjas op maat. Deze maatjas kan op een meer klassieke manier gemaakt worden geschikt voor over een pak, maar ook voor meer casual doeleinden. We maken de jassen van de mooiste cashmere, wollen of technische stoffen. Denk hierbij aan de Skyfall collectie van Drago of de Loro Piana storm en rain systems. We vertellen je hier graag meer over in onze Nassau showroom in Bussum.